Alison Stessens

Ik ben Alison, een doorwinterde enthousiaste en gepassioneerde freelance professional.

Ik bied al zo'n 23 jaar een totaaloplossing aan ondernemers op vlak van administratie, organisatie, marketing en strategie.

Ik heb mijn sporen verdiend als “First Lady” van heel wat succesvolle ondernemers, als sparringpartner, als ‘manusje-van-alles’.

Daarnaast ben ik auteur van het boek “101 Tips voor een succesvolle business als Virtual Assistant” en leid ik Virtuele Assistenten op.

Wat mij typeert

 • Open, eerlijk, sociaal, loyaal, empathisch
 • Authentiek
 • Gepassioneerd
 • Enthousiast en energiek
 • Creatief in denken en doen
 • Initiatiefnemer
 • Actiegericht
 • Doorzetter, met soms de neiging tot perfectionisme
 • Out of the box denkend
 • Problemsolver
 • Positieve mindset
 • Assertief

Born to be Alive

Doe wat je graag doet en laat al de rest aan anderen over. Dat is mijn missie. Ik wil gedreven ondernemers met meer plezier en gemak doen ondernemen.

Daarom legde ik in 1996 de fundamenten voor de totale bedrijfsondersteuning waar Alive – all in one business support vandaag voor staat. Vanuit mijn ervaring sta ik kmo’s en ondernemers met raad en daad bij – administratief, organisatorisch en strategisch.

Ik ben als het ware hun tweede hoofd en rechterhand.

Trainer & coach van Virtual Assistants

Als bezieler en grondlegger van de VA Academy begeleid ik (startende) Virtuele Assistenten bij het uitbouwen van een succesvolle business.

Daarnaast verbind ik VA’s via het online platform waar ze zich verenigen en kunnen leren van elkaar. Ik organiseer hier on- & offline netwerkmomenten.

www.va-academy.be

Auteur

VA of Virtual Assistant zijn… Het lijkt voor velen een droom. Geen files, lekker van thuis uit werken, je eigen uren regelen, geen baas die op je vingers kijkt… Toch durven slechts weinigen de stap zetten. De meesten verkiezen de zekerheid van een vaste job, zelfs als ze die beu zijn of saai vinden. ‘Want hoe geraak ik aan klanten?’ ‘Hoe moet ik mezelf verkopen?’ ‘En wat als iemand te laat – of helemaal niet – betaalt?’

Deze – en nog 98 andere – vragen krijgen een bijzonder helder en pragmatisch antwoord in ‘101 tips voor de VA’. Als ‘VA-avant la lettre’ heeft Alison Stessens alle positieve én negatieve ervaringen die ze tijdens haar meer dan 20-jarige carrière heeft opgedaan, verwerkt in praktische tips. Niet alleen lees-tips, ook werk-tips waarbij de lezer actief en concreet een persoonlijke invulling geeft aan zíjn droomjob als VA. Om daarna zonder beginnersfoutjes meteen aan een succesvolle carrière te beginnen!

www.va-academy.be

Belgian Federation of Freelancers & Virtual Assistants (kortweg BFFVA) is een exclusieve beroepsvereniging die de Freelancers & Virtual Assistants verenigt, hun belangen verdedigt en haar leden tal van voordelen biedt.

Naast oprichtster van de vzw, ben ik ook voorzitster van de Raad van Bestuur.

 

Wil je meer informatie?
Benieuwd wat we kunnen betekenen voor elkaar?

Laat ons dan samen een koffie drinken!

Scroll naar top